Presentation Mrs. Schwengle "International Treaties in a Complex Kingdom of the Netherlands: is It Time for the Kingdom Partners to Trade in the Analog Compass for the Digital GPS?"

Persbericht Cokky Hillhorst 8 december 2021

Antilliaans Dagblad Persbericht Speaker exposure Cokky Hillhorst Digitaal_ FitFor Digtial 161221

Persbericht P. Phoa 16 december 2021

Advertenties AD 7 december , 2021

Advertenties Amigoe 7 december, 2021

Advertentie fit for a digital age 7 december , 2021
Advertentie krant Amigoe Webinar Blue & Green 7 december , 2021

Persbericht- Curacaochronicle exposure: 1st ED-Curacao Conference

Persberichten Spreker Debat ED-Curacao (CBCS) 4 nov, 2021

Persbericht Amigoe: 1e conferentie ED-Curacao 7 november 2021

Persbericht verschenen in lokale krant Amigoe

Ad exposure Women in Tech funding opportunity: Extra 7 okt, 2021

Exposure Empresa Chiki SME newspaper in Curacao Aug, 2021

Augustus, 2021

In de pers

Juni 10, 2021

Juni 8, 2021

May 9, 2021 ‐ Europarlamentarier Samira Rafaela website/blog
https://samirarafaela.eu/2021/05/09/launch‐europe‐direct‐curacao/

Session itself on May 9th had 64 signups and actual 56 participants that signed into the session.

PERSBERICHT:Succesvolle start EUROPE DIRECT CURAÇAO: werk aan de winkel!

 Willemstad 12 mei, 2021- EUROPE DIRECT op Curaçao het informatiecentrum over de Europese Unie is een feit. Dit centrum, initiatief van de Curaçaose Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische Belasting en Europawinkel (CBE) is op zondag 9 mei – Dag van Europa – gedurende een officiële virtuele opening van start gegaan. De oprichting van EUROPE DIRECT CURAÇAO wordt financieel ondersteund door de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

 De launch van Europe Direct Curaçao werd geopend door de directeur van de Kamer van Koophandel, de heer John Jacobs. Sprekers voor het evenement waren:
Europarlementariër Samira Rafaela, lid van de Raad van State van het Koninkrijk Paul Comenencia en het hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese
Commissie in Nederland, Didier Herbert. De moderator van de sessie was Germaine Rekwest, voorzitter CBE en tevens verbonden aan de University of Curaçao (UoC).

 Wie informatie zoekt over de Europese Unie weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk in het leven geroepen.
Dit netwerk is al geruime tijd in de hele EU actief onder de naam van Europe Direct, maar nog niet in de Caribische regio.
 De openingssessie kon rekenen op meer dan 60
geregistreerde deelnemers.

 Didier Herbert “De thema’s waar het Europe Direct van Curaçao het over wil hebben, spreken ons erg aan: duurzame energie, digitalisering en burgerrechten, om er maar een
paar te noemen. Ook het feit dat scholen en ondernemers doelgroepen zijn is een plus. En het enorme netwerk waarover het Europe Direct Curaçao beschikt is al helemaal ok. Uiteindelijk is dit nieuw, want er was nog geen Eurodirect centrum in deze belangrijke regio
.”

Europarlementariër Samira Rafaela: “ik hoor vaker vanuit het Caribische deel van het Koninkrijk dat de EU ver weg voelt, dat kan ik me goed voorstellen, want het ligt fysiek ver weg, maar sinds het begin van de Unie werden de eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk onderdeel van de Europese samenwerking. En dat blijf ik daarom ook herhalen. En zo voelt het voor mij ook. Ik heb altijd gezegd, als ik in het Europees Parlement zit, dan praat ik namens het gehele Koninkrijk.“ en “Alle burgers op Curaçao maar ook de andere autonome landen en eilanden hebben recht op gelijke toegang tot informatie, dus ik juich dit soort initiatieven heel erg toe, en laten we kijken wat we daar heel concreet in kunnen bereiken”.

Paul Comenencia “(…) feit is dat de Curaçaose Kamer van Koophandel een lange, indrukwekkende staat van dienst heeft als onafhankelijke, professionele, betrouwbare dienstverlener en samenwerkingspartner (ook voor Europese projecten), die altijd met het algemeen belang voor ogen opereert, vrij van partijpolitieke of individuele commerciële
belangen. Gelukkig maar dat u zo’n goede partner heeft op Curaçao, want de opgave die Europe Direct Curaçao te wachten staat is niet gering, zeg ik ook in de richting van de Kamer van Koophandel. Er is veel werk te verrichten om de informatiepositie, de feitenkennis van burgers en bedrijven over Europa te vergroten en om vervolgens meer burgers en bedrijven meer te betrekken bij de discussie over Curaçao en de EU”
en “Zie daar een belangrijke opdracht voor Europe Direct Curaçao om de informatiepositie, de feitenkennis van burgers en bedrijven te verbeteren wat betreft de verschillende dimensies van de relatie met Europa en om veel meer mensen en bedrijven te motiveren om zich intensiever te bemoeien met publieke en politieke discussies en besluitvorming over de toekomst van Curaçao ten opzichte van de Europese Unie.

Nogmaals, geen geringe opgave. Dus ik wens de Kamer van Koophandel en hun partner-organisatie de Stichting Caribische Belasting- en Europawinkel veel succes. U heeft al een goed begin gemaakt. En aangezien een goed begin het halve werk is, is er alle reden tot optimisme over het vervolg.“

Germaine Rekwest “Het idee wat wij hebben met Europe Direct Curaçao voor ogen hebben is dat wij evenementen organiseren en elke keer een thema of een cluster van
thema’s aankaarten en daarbij met de Curaçaose burgers, de ondernemers maar ook de overheid in gesprek gaan”

De opening van Europe Direct Curaçao van 9 mei 2021 is terug te kijken via de website: www.europedirectcuracao.com. Voor meer informatie en activiteiten kunt u contact opnemen met de lokale manager van Europe Direct Curaçao, de heer Steven Damiana via:  info@europedirectcuracao.com.

 

Persvragen
Neem voor
persvragen contact op met
Caroline
Richelle, Press and Media Officer van de European Commission Representation in
the Netherlands
T. +31 (0)70 313 53 55, M. +31 (0)6 82 62 41 51
E.
caroline.richelle@ec.eurpa.eu

PERSBERICHT: NIEUWE EUROPE DIRECT-CENTRA GAAN VAN START

Een nieuwe generatie van meer dan 420 Europe Direct-centra in de hele Europese Unie (EU) begint deze maand met haar activiteiten. Deze centra zullen de komende vijf jaar informatie over de EU, het beleid en de Europese waarden naar alle uithoeken van Europa brengen. Deze centra vormen een belangrijke schakel tussen de EU-instellingen en de Europese burgers. Zo helpen ze bijvoorbeeld uit te leggen hoe Europa de COVID-19-pandemie bestrijdt, het economisch herstel stimuleert via het NextGenerationEU-programma en hoe de groene en digitale transities worden aangepakt.

Europe Direct in het Koninkrijk
Deze maand gaan ook de eerste negen centra in het Koninkrijk der Nederlanden van start: 8 in Nederland en 1 op Curaçao. Voor het eerst zal er ook een Europe Direct zijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hier kunnen burgers, onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties op Curaçao terecht voor informatie over de EU, de mogelijkheden die de Unie biedt en wat de toegevoegde waarde van EU-burgerschap voor hen is.

Didier Herbert, Hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland: “We zijn blij een nieuwe, enthousiaste groep Europe Direct-centra te mogen verwelkomen. Samen met deze centra kunnen we burgers bij hen in de buurt voorzien van informatie over de EU, zodat zij actief kunnen meedoen aan het democratisch proces. De evenementen en het interactief platform in het kader van de Conferentie over de Toekomst van Europa bieden hen namelijk een uitstekende gelegenheid om ideeën en verwachtingen over de toekomst van Europa kenbaar te maken en te delen.”

De rol van de centra
Ten opzichte van de voorgaande generaties Europe Direct-centra is de rol van de nieuwe centra gemoderniseerd. De nieuwe generatie zal:

1. mensen betrekken bij evenementen, burgerdialogen en verschillende vormen van off- en online interactie, met bijzondere aandacht voor de Conferentie over de Toekomst van Europa;
2. lokale media informatie over EU-beleid en -prioriteiten verstrekken en hen bij de activiteiten betrekken;
3. de Commissie helpen een overzicht te krijgen van de lokale context met betrekking tot het EU-beleid;
4. actief Europees burgerschap op scholen bevorderen;
5. de coördinatie met andere EU-netwerken die in de regio’s aanwezig zijn bevorderen, zodat burgers, organisaties en bedrijven makkelijker toegang krijgen tot de benodigde informatie.

Op deze manier zullen de centra bijdragen aan het creëren van een Europese publieke ruimte en mensen meer bewust maken van de prioriteiten, kansen en uitdagingen van de Unie.

Officiële lancering
Geïnteresseerden kunnen zich gratis registreren voor het officiële digitale evenement van Europe Direct Curacao door te mailen naar info@europedirectcuracao.com

****
Meer informatie
Via deze kaart is het dichtstbijzijnde EUROPE DIRECT-centrum te vinden.

Contact
Neem voor persvragen contact op met Caroline Richelle, T. +31 (0)6 82 62 41 51, E. caroline.richelle@ec.europa.eu

SENTRONAN NOBO DI EUROPE DIRECT TA BAI KUMINSA

E luna aki un generashon nobo di mas di 420 sentro di Europe Direct den henter Union Europeo (UE) ta kuminsá ku su aktividatnan. Den e sinku añanan binidero e sentronan aki lo hiba informashon tokante UE, e maneho i e balornan Europeo den tur skina di Europa. E sentronan aki ta forma un eslabon importante entre e institutonan di UE i e siudadanonan Europeo. Por ehèmpel, nan ta yuda pa splika kon Europa ta kombatí e pandemia di COVID-19, ta stimulá rekuperashon ekonómiko atraves di NextGenerationEU-programma i kon ta atendé e transishonnan bèrdè i digital.

Europe Direct den Reino
E luna aki e promé nuebe sentronan ta kuminsá den Reino Hulandes: 8 na Hulanda i 1 na Kòrsou. Pa promé biaha lo tin tambe un Europe Direct den e parti Karibense di Reino. Einan siudadano, instituto di enseñansa, kompania i organisashonnan na Kòrsou por akudí pa informashon tokante UE, e posibilidatnan ku e Union por brinda i kiko e balor agregá di siudadania di UE ta pa nan.

Didier Herbert, Hefe di Representashon di Komishon Europeo na Hulanda: “Nos ta kontentu di por yama binbiní na un grupo nobo, entusiasmá di sentronan di Europe Direct. Huntu ku e sentronan aki nos por duna siudadanonan den nan bario informashon tokante UE, di moda ku nan por partisipá aktivamente na e proseso demokrátiko. E eventonan i e plataforma interaktivo den kuadro di e Konferensia tokante Futuro di Europa ta brinda nan un oportunidat ekselente pa ekspresá i kompartí idea i ekspektativanan tokante futuro di Europa.”

E papel di e sentronan
Respekto e generashonnan anterior di sentronan di Europe Direct, a modernisá e sentronan nobo. E generashon nobo lo:

1. envolví hende den evento, diálogo ku siudadano i diferente forma di interakshon off- i online, ku atenshon spesial pa e Conferentie over de Toekomst van Europa;
2. suministrá na medionan local informashon enkuanto maneho i prioridatnan di UE i inkluí nan den e aktividatnan;
3. yuda e Komishon pa haña un sinópsis di e konteksto lokal en relashon ku e maneho di UE;
4. aktivamente promové siudadania Europeo na skolnan;
5. promové kordinashon ku otro retnan di UE ku tin den e regionan, di moda ku siudadano, organisashon i empresanan ta haña akseso mas fásil na e informashon rekerí.

Di e manera aki e sentronan lo kontribuí na krea un espasio públiko Europeo i hasi hende mas konsiente di e prioridat, chèns i retonan di e Union.

Lansamentu ofishal
Pa registrá gratis pa e evento ofishal di lansamentu dia 9 di mei 10:00AM , por manda un mail pa info@europedirectcuracao.com

***

Mas informashon
Hasiendo uso di e mapa aki (kaart) por haña e sentro di EUROPE DIRECT mas serka.

Kontakto
Pa pregunta di prensa, tuma kontakto ku Caroline Richelle, T. +31 (0)6 82 62 41 51, E. caroline.richelle@ec.europa.eu

May 14th, 2021‐ Exposure launch session in Antiliaans Dagblad (Dutch)

AD persbericht 8 mei 2021

Wednesday May 5th, FRONT PAGE Amigoe Newspaper (Dutch)